ΡΩΣΙΚΗ ΤΟΡΠΙΛΗ (ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ) Gourmet a la μπατιρέ - Συνταγή από το βιβλίο Γκουρμέ α λα μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΡΩΣΙΚΗ ΤΟΡΠΙΛΗ (ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ) Gourmet a la μπατιρέ

Συνταγή από το βιβλίο Γκουρμέ α λα μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο

Ανήκει στην κατηγορία:
FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 6670 φορές
εκτυπώθηκε: 37 φορές



Τι θα χρειαστούμε
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κύβο φρέσκια μαγιά (ή 2 φακελάκια ξερή)
1 φλτζ λάδι
1 φλτζ χλιαρό νερό
1 κ.σ. αλάτι
 
Για τη γέμιση
2 μεγάλες πατάτες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
Πάπρικα (γλυκιά)
Μια πρέζα αλάτι
Συνταγή από το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο
 
Πως το φτιάχνουμε
Αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων. Ιδανικό τόσο για γεύμα όσο και για χορταστικό σνακ για όλες τις ώρες, για το σχολείο, τη δουλειά και τη βόλτα.
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το χυλό για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το λάδι και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Αν είναι αραιή, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει σκεπασμένο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Όταν μαλακώσουν τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την πάπρικα και αν χρειάζεται κι αλάτι. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Παίρνουμε μπαλάκια από το ζυμάρι στο μέγεθος μανταρινιού και βάζουμε στη μέση μια κουταλιά από το μίγμα της πατάτας. Το κλείνουμε καλά και, όταν τα πλάσουμε όλα, τα αφήνουμε σκεπασμένα για μισή ώρα να φουσκώσουν.
Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Σημείωση! Αντί για πατάτα μπορούμε να βάλουμε μέσα στα πιροσκί μικρά λουκάνικα κοκτέιλ ή κομμάτια κίτρινου τυριού οπότε και τους αλλάζουμε το όνομα σε βιενέζικη τορπίλη και τορπίλη του βοσκού αντίστοιχα.
 
Το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ μπορείτε να το αγοράσετε μέσω PAYPAL στο www.oxigono.gr και να σας αποσταλεί παντού στην Ελλάδα.
Επίσης μπορείτε να το βρείτε στον ΙΑΝΟ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ και άλλα καλά βιβλιοπωλεία.

 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ