ΑΥΓΟΦΕΤΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ - Η μαμά τις τηγάνιζε. Εμείς στο γραφείο μπορούμε να την κάνουμε στην κούπα - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΑΥΓΟΦΕΤΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Η μαμά τις τηγάνιζε. Εμείς στο γραφείο μπορούμε να την κάνουμε στην κούπα

Ανήκει στην κατηγορία:
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 4648 φορές
εκτυπώθηκε: 23 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1 κ.σ. βούτυρο
1 αυγό
3 κ.σ. φρέσκο γάλα
1 φέτα αφράτο ψωμί
2 κ.σ. ζάχαρη
 
Πως το κάνουμε:
Σε μια μεγάλη κούπα καφέ βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια.
Ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο ενός αυγού, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας γάλα.
Τα χτυπάμε στη φραπεδιέρα να ανακατευτούν καλά.
Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια και το ρίχνουμε στην κούπα.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για 1 λεπτό να τραβήξει τα υγρά.
Ανακατεύουμε ξανά. Αν δούμε ότι το ψωμί ήταν πολύ σφικτό και ρούφηξε τα πάντα χωρίς να μουσκέψει, προσθέτουμε λίγο γάλα και την άλλη φορά επιλέγουμε πιο αφράτο ψωμί.
Το ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για ενάμιση λεπτό (1:30) πάνω κάτω. Εμπειρικά ο δικός σας φούρνος μπορεί να χρειάζεται λιγότερο ή περισσότερο.
 
 

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω και με άλλη ζάχαρη ή με κάποιο σιρόπι.



ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ