ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ - Επειδή σαν το σπιτικό δεν υπάρχει - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΡ

Επειδή σαν το σπιτικό δεν υπάρχει

Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 19814 φορές
εκτυπώθηκε: 178 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
(για 10 με 12 σου περίπου)
250 γρ. νερό
100 γρ. βούτυρο
1/3 κ.γ. αλάτι
5 αυγά (Μ/L)
 
Πως το κάνουμε:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 250 γραμμάρια νερό, 100 γραμμάρια βούτυρο και αλάτι (μια μυτούλα στο κουταλάκι του γλυκού). Σε μέτρια προς δυνατή (όχι δυνατή) φωτιά, αφήνουμε να βράσει.
ΜΟΛΙΣ ξεκινήσει να βράζει, ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και  ρίχνουμε 250 γραμμάρια αλεύρι. 
Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε, δεν σβήνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ένας ενιαίος βόλος και να ξεκολλά από τον πάτο της κατσαρόλας που γίνεται άσπρος, οπότε και την αφαιρούμε και τη βάζουμε σε ένα μπολ μίξερ.
Στο μίξερ βάζουμε το εξάρτημα της ζύμης (γάντζος στα επαγγελματικά, τιρμπουσόν στα οικιακά).
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά η ζύμη, επειδή θα ρίξουμε τα αυγά και δεν θέλουμε να ψηθούν (κόψουν).
Μόλις η ζύμη γίνει χλυαρή ρίχνουμε 1 (ένα) αυγό και ανοίγουμε το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα (ή ανακατεύουμε καλά αν δεν έχουμε μίξερ) μέχρι το αυγό να ομογενοποιηθεί με τη ζύμη. Τότε και μόνο τότε ρίχνουμε το επόμενο αυγό.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή για κάθε αυγό.
Η υφή της τελικής ζύμης πρέπει να είναι λεία, να γυαλίζει και να πέφτει μαλακά από το κουτάλι.
Ψήνεται με πολύ υγρασία στο φούρνο (ρίξτε νερό στον πάτο του φούρνου και κλείστε τον).
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ