ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ - Επειδή και η τηγανιτή πατάτα έχει τα μυστικά της - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Επειδή και η τηγανιτή πατάτα έχει τα μυστικά της

Ανήκει στην κατηγορία:
FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 14071 φορές
εκτυπώθηκε: 42 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
Πατάτες (φρέσκιες)
 
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες.
Τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια μήκους 5 - 6 εκατοστών και πάχους 1 εκατοστού.
Τις πλένουμε με νερό πολύ καλά για να φύγει το άμυλο. Αυτό είναι το βασικό κόλπο. Δεν αρκεί να τις βάλουμε σε ένα μπωλ με νερό. Πρέπει να τις πλύνουμε να φύγει το άμυλο.
Τις τηγανίζουμε σε φριτέζα στους 140 βαθμούς Κελσίου. Θα μου πείτε που να ξέρεις τη θερμοκρασία. Οι επαγγελματικές φριτέζες δεν έχουν "1, 2, 3" στην ένταση αλλά θερμοκρασία. Αν δεν έχετε παρόμοια φριτέζα, χρησιμοποιείστε θερμόμετρο φαγητού.
Αφού γίνουν (μαλακώσουν μέσα) τις αφαιρούμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς Κελσίου και τις περνάμε ίσα που να πάρουν χρώμα.
Έτοιμες οι τέλειες και ΤΡΑΓΑΝΕΣ από έξω, ΜΑΛΑΚΕΣ από μέσα τηγανιτές πατάτες.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ