CHEESECAKE ME ΚΑΝΤΑΪΦΙ - Ανατολή και Δύση σε ένα γλυκό - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
CHEESECAKE ME ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Ανατολή και Δύση σε ένα γλυκό

Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 4392 φορές
εκτυπώθηκε: 69 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
Για τη βάση
300 γρ. κανταΐφι
50 γρ. βούτυρο
1 φλτζ. ζάχαρη
1 φλτζ. νερό
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
 
Για την κρέμα
400 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλάδέλφεια)
3 κ.σ. σούπας ζάχαρη άχνη
3 φύλλα ζελατίνης
½  φλτζ. χυμό πορτοκάλι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
 
Για την επικάλυψη
1 κούπα μαρμελάδα φράουλα (ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο)
2 κ.σ. νερό
 
Πως το κάνουμε:
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ανοίγουμε το κανταΐφι για να αφρατέψει.
Απλώνουμε από πάνω κομμάτια από το βούτυρο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο Κελσίου για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι.
Μόλις αρχίσει να βράζει βράζουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό σε χλιαρό κανταΐφι.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Στο cheesecake της φωτογραφίας πειραματιστήκαμε λίγο. Το βάλαμε σε ταψί σχήματος καρδιάς και βάλαμε στο μισό γλυκό βύσσινο και στο μισό την επικάλυψη με τη φράουλα. (έχουμε έναν φανατικό του βύσσινου στην παρέα)
Το βύσσινο έχει οξέα και σε 1 με 2 ώρες κόβει την κρέμα από κάτω. Δεν ενδείκνυται παρά μόνο αν φαγωθεί αμέσως.
 
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ