ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE - Δροσερό, αρωματικό και φραουλένιο παγωτογλυκό - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE

Δροσερό, αρωματικό και φραουλένιο παγωτογλυκό

Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 4468 φορές
εκτυπώθηκε: 20 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
250 γρ ricotta ή τυρί κρέμα
150 γρ γιαούρτι
200 γρ φράουλες
Χυμό από 1 πορτοκάλι
60 γρ μπισκότα
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια ή ένα καψουλάκι
 
Πως το κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες κομμένες στα τέσσερα με τη ζάχαρη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη σάλτσα.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το χυμό, τη βανίλια και την άχνη ζάχαρη.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
Σε μικρά πλαστικά ποτήρια συναρμολογούμε το γλυκό.
Βάζουμε κάτω μια κουταλιά της σούπας σάλτσα φράουλας, μια κουταλιά κρέμα, μια κουταλιά του γλυκού σάλτσα φράουλας και μια κουταλιά της σούπας κρέμα. Στρώνουμε μια λεπτή βάση από μπισκότα και μπήγουμε αν θέλουμε στο κέντρο ξυλάκια για παγωτό.
Βάζουμε τα ποτήρια στην κατάψυξη για 3 -4 ώρες. Για να τα σερβίρουμε τα αφήνουμε 15 λεπτά εκτός κατάψυξης και αφαιρούμε το ποτήρι.
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ