ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ - Μια δροσερή καταπράσινη σάλτσα για να συνοδέψει κοτόπουλο ψητό, καλαμαράκια ή μύδια τηγανιτά - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ

Μια δροσερή καταπράσινη σάλτσα για να συνοδέψει κοτόπουλο ψητό, καλαμαράκια ή μύδια τηγανιτά

Ανήκει στην κατηγορία:
ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 16638 φορές
εκτυπώθηκε: 221 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
2 φλιτζάνια πλατύφυλλο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
1/3 φλιτζάνι κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μια πρέζα αλάτι
 
Πως το φτιάχνουμε:
Χτυπάμε στο μπλέντερ το κουκουνάρι, το σκόρδο, το λεμόνι, το λάδι και το αλάτι μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα.
Προσθέτουμε τα φύλλα του μαϊντανού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βγάζουμε το μείγμα από το μπλέντερ και προσθέτουμε την παρμεζάνα περασμένη από τον τρίφτη.
Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Το πέστο μαϊντανού ταιριάζει απόλυτα με ψητό φιλέτο κοτόπουλου, ταραμοσαλάτα και πένες αλ τέντε.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ