SPECIAL ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ - Τι γίνεται όταν ένα καθημερινό φαγητό γίνεται gourmet - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

SPECIAL ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ

Τι γίνεται όταν ένα καθημερινό φαγητό γίνεται gourmet

Ανήκει στην κατηγορία:
ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 10852 φορές
εκτυπώθηκε: 248 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
(2 μερίδες)

½ πακέτο(250γρ) μακαρόνια Νο 5, χοντρά με τρύπα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
250γρ κρέας μοσχαρίσιο
1 φλιτζάνι πουρέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
Λίγη κανέλα και γαρύφαλλο (προαιρετικά)
 
Πως το φτιάχνουμε:

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Στο νερό που θα τα βράσουμε ρίχνουμε και μια πρέζα ρίγανη. Αφού γίνουν τα στραγγίζουμε καλά. Στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει (ρίχνουμε ένα μικρό κομμάτι ψωμί και μόλις αυτό ροδίσει το βούτυρο είναι έτοιμο) και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ταυτόχρονα με το βράσιμο των ζυμαρικών ρίχνουμε, σε μια άλλη κατσαρόλα, το λάδι και μόλις αυτό ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια. Όταν το κρέας πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας, τον πελτέ και τα μπαχαρικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και μισό φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε το κρέας να βράσει στη σάλτσα για 30 - 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να φύγουν τα υγρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε στο ενδιάμεσο και άλλο νερό.
Σε μια πιατέλα βάζουμε τα μακαρόνια και από πάνω τη σάλτσα με το κρέας. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ