ΜΠΡΑΤΚΑΡΤΟΦΕΛΝ (BRATKARTOFFELN) - Δεν έχει σημασία να το προφέρεις αλλά να το φας - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΜΠΡΑΤΚΑΡΤΟΦΕΛΝ (BRATKARTOFFELN)

Δεν έχει σημασία να το προφέρεις αλλά να το φας

Ανήκει στην κατηγορία:
VEGETARIAN

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 10971 φορές
εκτυπώθηκε: 364 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό πατάτες βρασμένες
2 ξερά κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ηλιέλαιο
3 φέτες μπέικον (για τους αμαρτωλούς χορτοφάγους)
Αλάτι
 
Πως το φτιάχνουμε:
Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα, αν είναι μικρές, ή στα έξι, αν είναι μεγαλύτερες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, ή το λάδι, και μόλις κάψει ρίχνουμε το μπέικον κομμένο σε κομματάκια.
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, μέχρι να ξανθύνουν.
Προσθέτουμε τις πατάτες, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε άλλη μια φορά.

Σερβίρεται είτε ως κυρίως πιάτο (χωρίς το μπέικον είναι ιδανική λύση για χορτοφάγους) είτε ως συνοδευτικό ψητού κρέατος.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ