ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - Είναι το κατ' εξοχήν αφροδισιακό επιδόρπιο, απαραίτητο στα καλά εστιατόρια και επίσημη πρόσκληση για έρωτα. - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Είναι το κατ' εξοχήν αφροδισιακό επιδόρπιο, απαραίτητο στα καλά εστιατόρια και επίσημη πρόσκληση για έρωτα.

Ανήκει στην κατηγορία:
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 8515 φορές
εκτυπώθηκε: 211 φορές


Είναι το κατ΄ εξοχήν αφροδισιακό επιδόρπιο, απαραίτητο στα καλά εστιατόρια, και επίσημη πρόσκληση για έρωτα. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτού του γλυκού, εδώ θα σας δώσουμε την πιο απλή. Αν διαλυθεί, μην κάνετε σχόλια, υποκριθείτε πως έγινε ακριβώς όπως την περιμένατε και σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια. Αν ούτε κι έτσι είναι παρουσιάσιμη, χρησιμοποιήστε τη για λοσιόν σε αισθησιακό μασάζ.
 
Τι θα χρειαστούμε:
170 γρ. κουβερτούρα (70% κακό ή και περισσότερο)
3 κ.σ. δυνατό καφέ (υγρό εσπρέσσο - σκέτο χωρίς ζάχαρη)
2 αυγά, κρόκους και ασπράδια χτυπημένα χώρια
½ φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος
1 κ. σ. λικέρ πορτοκάλι
Μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας ή 1 λουβί σκόνη βανίλιας
 
Πώς το φτιάχνουμε:
Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε σιγανή φωτιά τη σοκολάτα μέσα στον καφέ.
Προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους, ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Βγάζουμε από τη φωτιά  και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ και μετά τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μίγμα μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το λικέρ.
Σερβίρουμε σε κούπες που μπορείτε να διακοσμήσουμε όπως θέλουμε.
 
Πηγή:
Ιζαμπέλ Αλιέντε, Αφροδίτη, ιστορίες, συνταγές και άλλα αφροδισιακά
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ