ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ - Ένα μυρωδάτο κέικ που ταιριάζει στον πρωινό καφέ και στο απογευματινό τσάι - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Ένα μυρωδάτο κέικ που ταιριάζει στον πρωινό καφέ και στο απογευματινό τσάι

Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 14908 φορές
εκτυπώθηκε: 720 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
2½ φλιτζάνι τσαγιού με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
3 αυγά
200 γρ. μαργαρίνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Γλάσσο
3/4 φλιτζάνι τσαγιού με ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι


Πως το φτιάχνουμε:

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και έπειτα το αλεύρι με το γάλα και το ξύσμα λεμονιού.
Το βάζουμε σε αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε 160 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
Ανακατεύουμε μέσα σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Προσέχουμε να μην ζαχαρώσει και το ρίχνουμε όπως είναι ζεστό πάνω στο κέικ.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ CHEF X.:
Αν έχετε πρόβλημα με την αυγουλίλα (και οι περισσότερες γυναίκες έχετε) αλλάξτε τη συνταγή σε δύο σημεία:
2 αυγά - αντί για 3 και 1 φλυτζάντι του τσαγιού χλυαρό γάλα - αντί για 3/4 του φλυτζανιού.
Επίσης: στο πρώτο κομμάτι, εκεί που χτυπάτε τη ζάχαρη και το βούτυρο και μετά τα αυγά, χρησιμοποιήστε το σύρμα του μίξερ. Μετά αλλάξτε το με τα "δόντια" που είναι για μαλακές ζύμες. Αν δεν έχει το μίξερ σας ειδικά, βάλτε αυτά που είναι σαν τιρμπουσόν.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ