ΡΥΖΟΤΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ - Ένα ιταλικό πιάτο για τους λάτρεις του λεμονιού - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΡΥΖΟΤΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Ένα ιταλικό πιάτο για τους λάτρεις του λεμονιού

Ανήκει στην κατηγορία:
ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 5042 φορές
εκτυπώθηκε: 155 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1 κούπα ρύζι για ρυζότο (Arborio ή ρύζι για πιλάφι)
1 - 2 λεμόνια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλού ή λαχανικών
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 μικρό κρεμμύδι
Αλάτι - πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Παρμεζάνα


Πως το φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο.
Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κρασί συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μόλις αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε το ζωμό, το χυμό από τα λεμόνια ανάλογα πόσο ξινό το θέλουμε), το ξύσμα του ενός, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε σιγανή φωτιά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και 2 λεπτά πριν γίνει προσθέτουμε το βούτυρο.
Κατεβάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό.
Αν θέλουμε ρίχνουμε και την παρμεζάνα μέσα αλλιώς αφήνουμε τον κάθε ένα να βάλει αν θέλει και όση θέλει στο πιάτο του.
 
ΙΤΑΛΙΑ


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ