AJO BLANCO - Μια δροσερή αρωματική σούπα με αμύγδαλα και σκόρδο από την Ανδαλουσία - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

AJO BLANCO

Μια δροσερή αρωματική σούπα με αμύγδαλα και σκόρδο από την Ανδαλουσία

Ανήκει στην κατηγορία:
ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 4120 φορές
εκτυπώθηκε: 61 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα
4 φέτες λευκό μπαγιάτικο ψωμί
5 σκελίδες σκόρδο
1 λίτρο νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
Ρόγες σταφυλιού
Λίγο ξύδι

Πως το φτιάχνουμε:
Μουσκεύουμε για 15 λεπτά το ψωμί σε νερό και μετά το στύβουμε καλά και το βάζουμε στο μούλτι.
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις προσθέτουμε στο μούλτι μαζί με 1 κούπα νερό (από το 1 λίτρο) και το λάδι.
Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας πουρές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο νερό μέχρι να πετύχουμε μια παχύρρευστη μάζα.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για 4 ώρες.
Όταν είναι να τη σερβίρουμε βάζουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε στη μέση με μερικές ρόγες σταφυλιού και 1 κουταλιά ξύδι.
 
(ΚΟΎΒΑ)


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ