HUMMUS - Είτε σαν συνοδευτικό ή σαν ντιπ, το χούμους είναι μια ιδανική λύση για όλους τους χορτοφάγους - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

HUMMUS

Είτε σαν συνοδευτικό ή σαν ντιπ, το χούμους είναι μια ιδανική λύση για όλους τους χορτοφάγους

Ανήκει στην κατηγορία:
ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 7934 φορές
εκτυπώθηκε: 129 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
2 κούπες βρασμένα ρεβίθια
3 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές ταχίνι
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Κόλιαντρο

Πως το φτιάχνουμε:
Χτυπάμε στο μούλτι τα ρεβύθια μέχρι να γίνουν πουρές.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το λεμόνι, τα αλάτι και το πιπέρι.
Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε μερικές κουταλιές νερό.
Όταν το σερβίρουμε γαρνίρουμε από πάνω με γλυκιά πάπρικα και κόλιαντρο.

Συνταγή από Αραβία


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ