ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΣΑΝ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ - Μερικές κουταλιές κουκουνάρι είναι ικανές να δώσουν μια διαφορετική διάσταση σε μια ψητή μελιτζάνα - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΣΑΝ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ

Μερικές κουταλιές κουκουνάρι είναι ικανές να δώσουν μια διαφορετική διάσταση σε μια ψητή μελιτζάνα

Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 6694 φορές
εκτυπώθηκε: 212 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
2 μελιτζάνες φλάσκες
1 ντομάτα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Αλάτι - πιπέρι
Μαϊντανό για γαρνίρισμα

Πως το φτιάχνουμε:
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις βάζουμε στο γκριλ του φούρνου (ή στα κάρβουνα) να ψηθούν μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε πολύ μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε με την ντομάτα.
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τη φλούδα και τις λιώνουμε με το πιρούνι.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα κρεμμυδάκια, το κουκουνάρι, το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ