PIZZA BIANCA - Μια λευκή ολόλευκη όχι και τόσο διαφορετική πίτσα - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

PIZZA BIANCA

Μια λευκή ολόλευκη όχι και τόσο διαφορετική πίτσα

Ανήκει στην κατηγορία:
FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 5836 φορές
εκτυπώθηκε: 163 φορές


Τι θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό

Πως το φτιάχνουμε:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ζυμώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Για πάνω απο την πίτσα:
2 κολοκυθάκια
300γρ mozzarella
1 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι

Πως το φτιάχνουμε:
Ανοίγουμε το ζυμάρι μέσα σε ένα λαδωμένο ταψί.
Ρίχνουμε από πάνω τη μια κουταλιά λάδι και λίγη ρίγανη.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας τη φέτα και στη συνέχεια τα κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Καλύπτουμε από πάνω με λεπτές φέτες mozzarella.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για 20-30 λεπτά.
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ