ΚΕΤΣΑΠ - Πολλές παραλλαγές για όλα τα γούστα - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΚΕΤΣΑΠ

Πολλές παραλλαγές για όλα τα γούστα

Ανήκει στην κατηγορία:
ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 9440 φορές
εκτυπώθηκε: 313 φορές


Συνταγή 1
1 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι πάπρικα
150 γραμμάρια ξύδι

Πώς το φτιάχνουμε:
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 30 λεπτά ανακατεύοντας τα περιστασιακά.
Περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και ξαναβράζουμε μέχρι να πετύχουμε μια παχύρρευστη μάζα.
Το βάζουμε σε μπουκάλια και το αποθηκεύουμε σε ντουλάπια μακριά από φως και υγρασία.
Όταν ανοίξουμε ένα μπουκάλι το συντηρούμε στο ψυγείο.

Συνταγή 2
2 κιλά ώριμες ντομάτες
3 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
250 γραμμάρια ξύδι από κρασί
350 γραμμάρια μέλι
20 γραμμάρια αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
20 γραμμάρια σκόνη μουστάρδας

Πώς το φτιάχνουμε:
Κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια, περνάμε το κρεμμύδι και το σκόρδο από τον τρίφτη και τα βάζουμε όλα μαζί να βράσουν για 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Βράζουμε το ξύδι και του προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλάτι και το ξαφρίζουμε.
Περνάμε τις ντομάτες από σουρωτήρι και τις ρίχνουμε στο μείγμα με το ξύδι.
Βράζουμε μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή πυκνότητα.
Τέλος ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε καλά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Συνταγή 3
2 κρεμμύδια
1,5 κιλό ώριμες ντομάτες
1 ξινόμηλο
¼ του λίτρου ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Κάρυ (προαιρετικά)

Πώς το φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.
Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στα κρεμμύδια και βράζουμε για πέντε λεπτά.
Μετά προσθέτουμε το μήλο ψιλοκομμένο μαζί με το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη σε όση ποσότητα επιθυμούμε.
Βράζουμε μέχρι να πετύχουμε μια παχύρρευστη μάζα.
Το φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο.

Συνταγή 4
1 κιλό ντομάτες ώριμες
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
400 γραμμάρια ξύδι
40 γραμμάρια αλάτι
150 γραμμάρια μέλι
60 γραμμάρια κορν φλάουερ

Πώς το φτιάχνουμε:
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομματάκια και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τις περνάμε από το σουρωτήρι.
Χτυπάμε στο μούλτι το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μπαχαρικά και το ξύδι και τα ρίχνουμε στη ντομάτα.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα τουλάχιστον.
Τέλος ρίχνουμε το κορν φλάουερ και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και φυλάμε σε δροσερό μέρος.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ