ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ - Ένας πικάντικος θαλασσινός μεζές - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΨΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ

Ένας πικάντικος θαλασσινός μεζές

Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 10865 φορές
εκτυπώθηκε: 260 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
15 σαρδέλες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 λεμόνι χυμό
1 πράσο
1 καυτερή πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι

Πως το φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε το πράσο, την πιπεριά και το σκόρδο. Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το λεμόνι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά και τα χτυπάμε καλά.
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια και τις ξεπλένουμε πολύ καλά.
Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το μίγμα του λαδιού και των μυρωδικών προσέχοντας να πάει παντού το λάδι.
Τις ψήνουμε μια μια στο γκριλ, στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα και τις σερβίρουμε ζεστές με το μίγμα λαδιού και μυρωδικών που περίσσεψε.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ