ΡΟΚΑ ΜΕ ΨΗΜΕΝΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ - Μια πολύχρωμη καλοκαιρινή και νόστιμη συνταγή - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΡΟΚΑ ΜΕ ΨΗΜΕΝΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Μια πολύχρωμη καλοκαιρινή και νόστιμη συνταγή

Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 7587 φορές
εκτυπώθηκε: 204 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
150 γραμμάρια ρόκα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ρόδι
1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα
1 κομμάτι σκληρό κατσικίσιο τυρί
Φρέσκια ρίγανη
Αλάτι – πιπέρι

Πως το φτιάχνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα, την στραγγίζουμε και τη βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
Χτυπάμε καλά το λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε πολύ δυνατή φωτιά ψήνουμε το τυρί σε ψηστιέρα ή στο γκρίλ. Μπορούμε να το ψήσουμε σε πολύ δυνατό φούρνο τυλιγμένο μέσα σε αλουμινόχαρτο για να μη λιώσει.
Το βάζουμε πάνω στη ρόκα περιχύνουμε με το λαδόξυδο, ρίχνουμε τη ρίγανη, το αμύγδαλο και το ρόδι και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ