ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ - Ποιος είπε πως το σκόρδο δεν δένει με το κοτόπουλο - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

Ποιος είπε πως το σκόρδο δεν δένει με το κοτόπουλο

Ανήκει στην κατηγορία:
ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 5991 φορές
εκτυπώθηκε: 234 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
(για 4 άτομα)

1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
½ φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Αλάτι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κεφάλι σκόρδο
2 κούπες ζωμό κότας ή λαχανικών
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
 
Πως το φτιάχνουμε:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα πιπέρια και το αλάτι.
Αλευρώνουμε το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο καθαρισμένο ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί.
Μόλις αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε το ζωμό και τα δαφνόφυλλα και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 30 περίπου λεπτά.
Αν δεν έχει πήξει η σάλτσα βγάζουμε το κοτόπουλο και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει.

Συνταγή από την ισπανική κουζίνα.
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ