ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ - Για καλοκαιρινά βράδια που σε ταξιδεύουν στα παραμύθια της Χαλιμάς - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ

Για καλοκαιρινά βράδια που σε ταξιδεύουν στα παραμύθια της Χαλιμάς

Ανήκει στην κατηγορία:
ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 9730 φορές
εκτυπώθηκε: 136 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
(για 2 άτομα)


½ κοτόπουλο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 κολοκυθάκια
1 καρότο
2 ντομάτες
1 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια
½ φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα
1 κουταλιά τζίντζερ φρέσκο
½ κουταλάκι κόλιαντρο
½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
½ κουταλάκι γλυκάνισο
1 κούπα βραστό νερό
1 κούπα κους-κους
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
Αλάτι – πιπέρι (μαύρο ή λευκό)


Πως το φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές και το καρότο και σε μικρά κυβάκια τα κολοκύθια και τις ντομάτες.
Ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια.
Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τις πιπεριές, τα καρότα και τα κολοκυθάκια.
Όταν πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε τις ντομάτες, τα ρεβίθια, τα βερίκοκα ψιλοκομμένα, αλάτι και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθούν για 15 λεπτά.
Εντωμεταξύ, βράζουμε μια κούπα νερό, ρίχνουμε μέσα το κους-κους και τo αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
Λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα το αλάτι και λίγο πιπέρι και περιχύνοuμε το κους-κους.
Σερβίρουμε βάζοντας από κάτω το κους-κους και από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ