ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ - Ένας συνδυασμός φασολιών, χοιρινού κρέατος και ενός λεπτού αρώματος πορτοκαλιού - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ

Ένας συνδυασμός φασολιών, χοιρινού κρέατος και ενός λεπτού αρώματος πορτοκαλιού

Ανήκει στην κατηγορία:
ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 5769 φορές
εκτυπώθηκε: 155 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
(για 4 άτομα)


1 κούπα ξερά λευκά φασόλια
600γραμμάρια χοιρινό κρέας με λίπος
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
2 ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκάλι, τη φλούδα
3 - 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Αλάτι – πιπέρι
 
Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε από το βράδυ τα φασόλια σε νερό να φουσκώσουν.
Την άλλη μέρα τα βάζουμε να βράσουν με το κρεμμύδι και το καρότο.
Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρέας κομμένο σε κύβους.
Όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε το άλλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες.
Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα φασόλια και τη φλούδα του πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 με 40 λεπτά.
Γαρνίρουμε, τέλος, με λίγο μαϊντανό.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ