ΣΑΛΑΤΑ ΝΙΣΟΥΑΖ - Μια σαλάτα με βραστά λαχανικά και τόνο - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΝΙΣΟΥΑΖ

Μια σαλάτα με βραστά λαχανικά και τόνο

Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 8335 φορές
εκτυπώθηκε: 220 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1 κούπα πράσινα βρασμένα φασολάκια
1 κούπα βρασμένες πατάτες
1 μεγάλη ντομάτα
3 βραστά αυγά
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
1 φλιτζάνι μαύρες ελιές
4 -5 αντζούγιες
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι
1 κουταλάκι μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι – πιπέρι


Πως το φτιάχνουμε:
Χτυπάμε πολύ καλά το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Σε μια πιατέλα βάζουμε τα φασολάκια κομμένα στη μέση ή στα τρία, τις πατάτες κομμένες σε κύβους, τη ντομάτα κομμένη κυδωνάτη, τον τόνο κομμένο σε κομμάτια, τις αντζούγιες, τις ελιές και τα αυγά κομμένα στα 4.
Περιχύνουμε με το μίγμα του λαδιού και τα αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσουν.
Εναλλακτικά αντί για αντσούγιες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παστές σαρδέλες.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ