ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ - Ζυμαρικά με άρωμα βασιλικού και πιπεράτης παρμεζάνας - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Ζυμαρικά με άρωμα βασιλικού και πιπεράτης παρμεζάνας

Ανήκει στην κατηγορία:
VEGETARIAN

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 6901 φορές
εκτυπώθηκε: 156 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
(για 4 άτομα)


1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα
3 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα φύλλα φρέσκου βασιλικού
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι

Πως το κάνουμε:
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα πέστο χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το κουκουνάρι μέχρι να γίνουν ένας πολτός.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό τους με το οποίο αραιώνουμε τη σάλτσα πέστο. Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ