ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ - Ένα τραγανό και νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

Ένα τραγανό και νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες

Ανήκει στην κατηγορία:
ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 8231 φορές
εκτυπώθηκε: 342 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
500 γραμμάρια αλεύρι σιταριού ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
450 γραμμάρια νερό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ασπράδι αυγού
Σουσάμι
 
Πως τα φτιάχνουμε:
Φτιάχνουμε ένα ζυμάρι με όλα τα υλικά εκτός από το ασπράδι και το σουσάμι.
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι, αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε μερικές κουταλιές νερό.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ζυμώνουμε ξανά και χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο μετά στα 4 μέχρι να φτάσουμε να έχουμε 32 ίσου μεγέθους ζυμαράκια.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και κάθε ζυμάρι το ανοίγουμε σε μπαστούνι.
Αφήνουμε τα μπαστούνια σκεπασμένα για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού, ρίχνουμε το σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.
Τα αλείφουμε ξανά με το ασπράδι του αυγού και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ