ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ - Η αυθεντική καταλανική κρέμα έχει άρωμα λεμονιού…αλλά και το πορτοκάλι της δίνει θεϊκή γεύση. - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Η αυθεντική καταλανική κρέμα έχει άρωμα λεμονιού…αλλά και το πορτοκάλι της δίνει θεϊκή γεύση.

Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 4836 φορές
εκτυπώθηκε: 168 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1 λίτρο (κιλό) φρέσκο γάλα
Τριμμένη φλούδα από 5 πορτοκάλια
6 κρόκους αυγών
200 γραμμάρια ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
 
Πως το φτιάχνουμε:
Βράζουμε το γάλα μαζί με τις τριμμένες φλούδες και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Το αφήνουμε να σταθεί για μια ώρα και στη συνέχεια το ξαναβράζουμε για 10 λεπτά.
Σε μια μπασίνα χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε μπεν μαρί να ψηθούν μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε 4-5 κουταλιές από το γάλα και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά η κρέμα.
Αλλάζουμε σκεύος την κρέμα και την ψήνουμε σε μπεν μαρί για 20 λεπτά.
Βάζουμε την έτοιμη κρέμα σε φόρμες και την αφήνουμε να κρυώσει για 3 -4 ώρες.
Όταν είναι να τη σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω λίγη ζάχαρη την οποία καίμε με ένα φλόγιστρο ή βάζουμε τις φόρμες σε δυνατό γκριλ να λιώσει και να καεί η ζάχαρη.

 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ