ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ - Από τις λιγότερο θερμιδοφόρες παγωμένες γλυκές απολαύσεις - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

Από τις λιγότερο θερμιδοφόρες παγωμένες γλυκές απολαύσεις

Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 6368 φορές
εκτυπώθηκε: 134 φορές



Τι θα χρειαστούμε:
4 μεγάλα λεμόνια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κούπες νερό
Φυλλαράκια μέντας
 
Πως το φτιάχνουμε:
Παίρνουμε τη φλούδα από το 1 λεμόνι, χωρίς το άσπρο εσωτερικό μέρος και την κόβουμε σε ψιλές λωρίδες.
Από τα υπόλοιπα λεμόνια τη φλούδα θα την τρίψουμε και θα την κρατήσουμε στην άκρη.
Θα χρειαστούμε το χυμό και των τεσσάρων λεμονιών. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη και τις λωρίδες λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τις λωρίδες και προσθέτουμε τις τριμμένες φλούδες με το χυμό.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη να πήξει.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με μερικά φυλλαράκια μέντας.
Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε γρανίτα με μοσχολέμονο, πορτοκάλι ή συνδυασμό εσπεριδοειδών.
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ